Roze koektaart (met verrassing)

Ere wie ere toekomt: dit recept is een aanpassing van het recept De Roze Koek van Ome Joop. Het originele recept is te vinden op 24kitchen. Zij doen er hangop op, ik ben van mening dat alles beter wordt met chocolade. Het resultaat is een roze koektaart met verrassing.

Benodigdheden

  • 125g roomboter of margarine
  • 200g suiker
  • 125g amandelmeel
  • 60grbloem
  • zout
  • 5 eiwitten
  • 100g witte chocolade
  • 100g extra donkere chocolade
  • 50cl zonnenbloemolie
  • rode kleurstof (anders wordt geen roze maar een witte koek, smaakt hetzelfde)

Bereiding

Draai de boter met de blinderhaak tot een luchtige witte massa in de keukenmachine. Voeg langzaamaan, terwijl de mixer draait, het amandelmeel, een snuf zout, bloem en de eiwitten toe aan de boter tot je een mooi glad beslag krijgt.

Verwarm de over voor op 180 graden.

Doe het beslag in een ingevette ringvorm van 24cm doorsnee en bak het in een minuut of 20 gaar. Laat het volledig afkoelen (in de koelkast, of in de winter afgedekt in de tuin).

Voor een extra verrassing en om te voorkomen dat het alleen maar zoet is wat je proeft, doen we twee lagen glazuur. Eerst de verrassing: een laag donkere chocolade. Breek een reep van 100g in stukjes en smelt deze, in een kom boven een pannetje met kokend water. Let erop dat de bodem van je kommetje niet het water raakt. Als je extra stout wil zijn, voeg dan ook een paar blokjes boter toe. Doe bij de chocolade een flinke snuf zout, als extra smaakverrassing. Temper het effect van de bittere chocolade eventueel met wat suiker. Giet het over de taart als het allemaal gemengd en gesmolten is. Laat nogmaals helemaal afkoelen.

Doe 50cl olie en 100gr witte chocolade in een kom boven een pannetje kokend water. Smelt de chocolade en meng het tot een glad geheel. Doe rode kleurstof erbij tot je de goede kleur roze bereikt hebt. Giet het over de taart. Laat het nog een laatste keer afkoelen.

Dit zou genoeg moeten zijn voor 12 puntjes taart. Geniet van deze roze koektaart met verrassing!