Fietsenstallingen bij Dalton en Calvijn

Fietsen in een fietsenstalling

Bij Dalton Lyceum Barendrecht is er een fietspad. Als je naar rechts gaat eindigt die op de Kilweg. Als je rechtdoor gaat eindigt die op een rotonde. Rechts van het fietspad is de school. Links van het fietspad zijn de fietsenstallingen. Als je rechtsaf slaat, is de kans groot dat je de voetgangers aanrijdt die net hun fiets hebben weggezet. Als je rechtdoor gaat is de kans ook groot dat je voetgangers aanrijdt. Die mensen hebben de bus naar school genomen.

Als je je fiets in het fietsenrek wil zetten moet je oppassen dat je geen voetgangers aanrijdt en opletten dat je zelf door een scooter of fietser wordt aangereden.

Wil je je fiets in het fietsenrek zetten, dan moet je heel vroeg op school zijn. Als je 5 minuten van tevoren komt, moet je je fiets aan één van de planken die om de bomen staan vastmaken. Of je moet je fiets tussen andere fietsen proppen. Er zijn ook aparte delen waar alleen scooters mogen staan. Maar kinderen met een mountain bike kunnen hun fietsen niet wegzetten in het normale fietsenrek, omdat hun banden te breed zijn. De conciërges worden boos als je je fiets in de scooterplekken zet of vast zet tegen een plek bij de bomen.

Soms wordt ook een heel deel van het fietsenrek afgezet en mag je je fiets daar niet neerzetten. Je moet je fiets daar wel neerzetten, omdat er simpel gezegd niet genoeg plaats in de fietsenstallingen is om alle fietsen neer te zetten. Er wordt ook niet verteld waarom een deel wordt afgezet.

Calvijn Het Groene Hart

Ook Calvijn Het Groene Hart heeft niet genoeg plaats voor de fietsen van de leerlingen. Zij hebben een aparte verdieping onder de school voor de fietsen. Maar toch staan er fietsen op de straat.

Meer ruimte nodig

Ik vind dat er iets aan dit probleem moet worden gedaan. Ik weet zeker dat leerlingen niet blij zijn met het tekort aan fietsenplekken in de fietsenstallingen bij Dalton en Calvijn.

 

%d bloggers liken dit: