Afsluiten Binnenlandse Baan in Barendrecht

afsluiting Binnenlandse Baan in Barendrecht tbv kermis


Met het verhuizen van de weekmarkt naar het vernieuwde plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en de discussie over de verkeersveiligheid die daarop volgde bleef één zaak overeind: voor de doorstroming van het verkeer is het niet mogelijk om de Binnenlandse Baan een dag in de week (tijdens de markt) af te sluiten. Wat schetst mijn verbazing? Nu de kermis er staat, kan het opeens wel!

Ik heb er eens rondgelopen en ik moet zeggen dat de situatie op de kermis een stuk overzichtelijker is dan op de markt. Naar alle kanten is goed te zien of er verkeer is. Tijdens de markt is dat wel anders.

Voor dit blog heb ik geprobeerd onderzoek te doen en heb diverse berichten gevonden op barendrechtnu.nl. Echt duidelijke argumenten waarom er nu wel opeens een afsluiting mogelijk is, heb ik niet kunnen vinden. De site van de gemeente heeft me geen informatie opgeleverd. Zelfs de zoekfunctie hielp niet veel.

Aanfluiting

Nu we het toch over de kermis hebben: valt deze aanfluiting wel een kermis te noemen? Maar een paar kramen met heel wat ruimte ertussen. De schietkraam en dat misselijk makende ding dat rondjes draait staan er niet. Eigenlijk staat er niets waar de puberende jeugd wat aan heeft. Dat is wel een flinke doelgroep voor de kermis. Er zijn er die zich er het hele jaar op verheugen. Dat is met een totaal van 14 attracties zonde van de tijd geweest.